All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Угледни час "У срцу Андерсенове бајке''

                 Поводом обележавања Међународног дана дечје књиге библиотекарка школе Данијела Пећанин и учитељица Дорика Журбан су у одељењу 2/2 одржале су Угледни час - Тематски дан под темом ,,У срцу Андерсенове бајке''.Предмети који су обухваћени у овом дану су :српски језик-бајке; математика-множење и дељење, музичка култура –слушање песама – цртање и физичко васпитање-валцер.

               Циљ часа је упознавање ученика са значајем Међународног дана дечје књиге, развијање интересовања према књизи , повезивању  и примени  садржаја, спајање различитих предмета са једном темом.Оваквим радом развија се позитивна атмосфера за рад ,подстиче се код деце сарадња и договор унутар групе, радозналост.Сви ученици су подједнако учествовали у активностима,уживали су у овом дану о чему сведоче бројне фотографије и евалуација дана ученика где су ученици изразили своје мишљење о начину рада као и мишљења присутних колега.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈE

         Толеранција не чини живот лепшим ,она га чини могућим

Живимо у друштву чији чланови негују различите обичаје , усвајају различите културне обрасце , имају различите интересе и циљеве. Толеранција је потребна зато што члановима друштва омогућује заједнички живот.Треба стално подсећати да толеранција није само став него и чин.

     Ученици библиотечке секције су 16.11.2017.обележили овај дан на њима јединствен начин. Са библиотекарком ученици су разговарали о томе шта све изазива нетолеранцију, које су то последице , како постати толеранта , ...

dan tolerancije 2dan tolerancije 1

 ​

ЧИАТАЈМО ЗАЈЕДНО

КЉУЧ ЈЕ У КЊИГАМА

Желећи скренути пажњу на књиге и њихов значај у образовању и свакодневном животу човека у целом свету ,а и у нашој земљи обележава се месец октобар, месец књиге.

   Циљ његовог обележавања је популаризација књижевности и промоција читалачке грађе.Велики број школа као и наша обележава овај месец,месец књиге.

Резултати показују да ученици који свакодневно читају постижу бољи успех у школи.

       18.10.2017. библиотекарка школе Данијела Пећанин у продуженом боравку ,,Звездица'' кроз презентацију промовисала читање ,,Сликовница''

Деца кроз сликовнице стичу нова знања,развијају пажњу,логички закључују,развијају емоције,обогаћују машту,мотивишу се за самостално читање,..

   28.10.2017.ученици наше школе заједно са наставницима ,а у организацији наставнице српског језика Наташе Милићев и библиотекарке Пећанин Данијеле посетили су и овогодишњи 62.Међународни београдски сајам књига.

   То је јединствена прилика да се његови посетиоци присете истинских вредности књиге.

     Посета штандовима бројних издавача била је за ученике права авантура,јер је у мноштву наслова и шарених корица требало пронаћи баш оно што ће заокупити њихову пажњу и заголицати машту,у чему су и успели.

       Многи од њих су одлучили да обрадују и чланове својих породица купивши им књигу на поклон.

КОНКУРС

   ,,КЊИГЕ СУ У МОДИ''

На конкурс ,,Књиге су у моди'' који је трајао до 9 .октобра учествовало је више од 400 школа и 90 библиотека,а пристигло је више од 5000 ликовних и литерарних радова.

Стручни жири је након вишечасовног већања и заједничког става изабрао креативне радове ,који су подстакнути дечијом маштом ,опажањем и слободним духом .Међу изабраним ликовним радовима је и рад нашег ученика Цветковић Жељка 1/1 који је освојио је 3.наград Награду су му уручиле у школи 9.11.2017. уредница Школског портала Марија Гота и промотер издавачке куће ,,Бигз'' Душица Мијаиловић.žaoka 3

žaoka 4

 

Kњиге су у моди

Наградни конкурс „КЊИГЕ СУ У МОДИ“

Децо, Школски портал вас позива да учествујете у наградном конкурсу „КЊИГЕ СУ У МОДИ“ и освојите вредне награде!
ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА
       -
ЛИКОВНИ РАД НА ТЕМУ КЊИГЕ СУ У МОДИ

ЗА УЧЕНИКЕ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА
       -
ЛИТЕРАРНИ РАД НА ТЕМУ КЊИГЕ СУ У МОДИ

КОНКУРС ТРАЈЕ ДО 9. ОКТОБРА 2017.
РАДОВЕ ДОСТАВИТИ БИБЛИОТЕКАРУ ШКОЛЕ