All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Обука пливања

Традиционално као и сваке године, наши ученици другог разреда су ове школске године имали могућност да бесплатно похађају школу пливања , која је била веома успешна. Обука је трајала од 3.04.2023.године до 28.04.2023.године.

 Сви су постали пливачи о чему сведоче дипломе и беџеви.

            

                      

Април-месец књиге

У априлу месецу одржан је пети фестивал књиге у Дому културе Старчево. Овај фестивал посвећен је Милошу Црњанском.

Старчевачки дани књиге  велику  пажњу  посвећују  најмлађим читаоцима.

Ученици наше школе су у Дому културе Старчево 26.априла имали ту част да упознају и да се друже са  књижевницом , дечијим писцем  Јасминком Петровић.  Њене књиге  препознају се по топлом хумору и сагледавају свет из угла детета који живи у савременом друштву.

Познавајући дечије проблеме, навике и нове трендове лако је успоставила контакт са ученицима, била је отворена и аутентична. Лако их је анимирала да заједно учествују у представљању њених књига.

Многе њене књиге  су веома омиљена и популарна литература у нашој школи.

               

Буди хуман

У хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за ученицу Аницу Трајковски која похађа ОШ „Жарко Зрењанин“ у Качареву, која је организована у нашој школи, ученици и запослени су прикупили суму у износу од 9620 динара. Хвала свима који су подржали ову акцију.

Међународни дан књиге за децу и ауторских права

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23.априла сваке године на основу одлуке донете 1995 године. Овај симболични датум узима се као датум смрти двојице великана светске књижевности који су умрли 1616. године, Мигела де Сервантеса и Вилијема Шекспира.

Свуда у свету промовише се читање , скреће пажња на значај стваралаштва за друштвени развој и на заштиту и поштовање ауторских права.

Истраживање из 2009.године показало је да свега 6 минута читања дневно смањује ниво стреса чак за 68%, побољшава меморију, јача концентрацију, превенција је за многе болести , побољшава квалитет живота и доказано је код великог броја људи да умањује депресију.

У нашој школи традиционално се обележава овај дан. Ученици 5-1  Данило Стефанов, Уна Теофиловић, Ана Барбара, Лана Стојановић уз помоћ библиотекарке школе поводом овог дана припремили су  и одржали презентацију  на часу српског језика код наставнице Милићев Наташе.

                                  

Такмичење из технике и технологије

На Окружном такмичењу из Технике и технологије,одржаном 2.априла 2023.године у ОШ ,,Доситеј Обрадовић'' у Омољици, ученик Алекса Стаменковић из 8-2 освојио је ТРЕЋЕ место.

Републичко такмичење је следећи ниво такмичења на којем ће Алекса поносно представљати нашу школу и бити међу најбољима.

Честитке Алекси на оствареним сјајним резултатима, као и наставници Александри Стоилковски.