All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Празници

У нашој школи ученици виших разреда са наставницима Иваном Димитрић Пешић и Зорком Миленковић обележили су празнике Свети Трифун и Валентин, као и Дан државности.

Према православном календару 14.фебруара се слави Свети мученик Трифун, заштитник виноградара. Тог дана се орезује винова лоза. Код католика  истог датума се обележава Свети Валентин, заштитник заљубљених.

  Један од најбитнијих празника у Србији у политичком, културном и историјском смислу, који се обележава  у знак сећања на почетак Првог српског устанка. Те давне 1835.године у Крагујевцу проглашен Сретењски устав. Обележавањем овог дана нација чува своју традицију која не сме да се заборави.

             

Тематска недеља

 Током школске године планирано је да се једном месечно одржи тематска недеља.Поред активности дружења, традиционалног обележавања новогодишњих празника, Светосавља у месецу фебруару, обележили смо тематску недељу ,,Богатство различитости'', у периоду од 5. до 9. фебруара 2024.године.                 

 Ученици су у сарадњи са наставницима Иваном Димитрић Пешић и Весном Рајић израдили литерарно-ликовне радове и тиме подстакли ученике  на размишљање о   толеранцији и лепоти различитости.

Такмичење

-На општинском такмичењу из енглеског  језика одржаном  4.02.2024.године  у Панчеву, ученици наше школе освојили су :

Пољак Андреа  8-2, друго место

Јовановић Микаина  8-2, треће место

Терзић Лука  8-1, треће место

Николић  Матеја  8-1, треће место

Честитамо ученицима на постигнутим резултатима као и наставницима енглеског језика Драгани Лунц и Балабан Мирјани.

 

-На Окружном такмичењу у пливању ученице Андреа  Пољак 8-2 и Сања Иванов 8-2 освојиле су ПРВО место и стекле  учешће на Олимпијским школским играма.

 

У посети библиотеци Дома културе

Ученици из продуженог боравка су 7.02.2024.године  са учитељицом Љиљаном и библиотекарком школе  посетили библиотеку Дома културе Старчево и галерију која је у склопу библиотеке.

Срдачно  их је дочекала предивна библиотекарка Сандра.

Ученици су активно учествовали у разговору. Поред основне библиотечке делатности у библиотеци се организују и многе друге активности у циљу промовисања књиге, читања и образовања уопште.

  

Чепом до осмеха

 Традиционално, и ове године ученици  4-2 са својом учитељицом Дориком Журбан , својим примером показали су  како треба бити хуман , а уједно и     еколошки ангажован. Сакупљене пластичне чепове предали су 5.02.2024.године.