All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Интервју са Андреом Пољак

Ученица наше школе, Андреа Пољак, недавно је учествовала на Државном такмичењу у пливању и високо се пласирала. Чланови новинарске секције направили су интервју са њом.

    Mожеш ли да нам се представиш? Моје име је Андреа Пољак, имам тринаест година и у седмом сам разреду.

   Од када тренираш пливање? Како си одабрала тај спорт? Тренирам пливање од седме године, а почела сам из здравствених разлога.

   Колико често тренираш? Тренирам свакога дана сам недеље. Некада тренирам више пута дневно ако се спремам за такмичење.

   Како успеваш да ускладиш тренинге и школске обавезе? Када имам такмичења, често одсуствујем, али ми родитељи и наставници излазе у сусрет па         успем да ускладим. Не питају ме све предмете одједном, већ ми дају времена да се спремим.

   Сећаш ли се свог првог такмичења? Наравно, било је у Крушевцу пре шест година. То такмичење ћу памтити јер ми је било и успешно и неуспешно у   исто време. Била сам пресрећна што сам прва стигла до циља,али и очајна јер сам дисквалификована због неправилности.

   Које је твоје најдраже такмичење? Колико медаља имаш? Најдраже ми је Државно такмичење које је било пре пола године када сам освојила прву   државну медаљу. Имам око шеснаест медаља и свака ме везује за драге успомене.

   Колико дуго си се спремала за Државно такмичење?  За то се спрема целе године,а три месеца пред само такмичење, тренинзи су чешћи и јачи.

   Можеш ли нешто рећи о том такмичењу?  Такмичење се одржало у Новом Саду и трајало је три дана . Пливала сам девет трка . Било је преко двесто учесника у мојој категорији. Конкуренција је била јака, из читаве Србије.

   Имаш ли трему пред такмичење и како је превазилазиш?  Имам увек трему пред такмичење и присутна је до самог краја.

   Шта би поручила својим другарима? Шта могу лепо да науче и доживе тренирајући неки спорт?  Спорт може да донесе само добро- здравље, путовања, дружења, искуства...Такмичарски дух и жеља за победом увек нас покрећу и дају снагу. То је савет за све што раде у животу

 

Школска слава Свети Сава

У Основној школи ,,Вук Стефановић Караџић“ у Старчеву је поводом Светог Саве, школске славе уприличена приредба у оквиру које је приказан живот и дело највећег српског просветитеља.

Свети Сава је непресушни извор инспирације, подршке, утехе и поноса на сваком пољу наше делатности, а пре свега у просвети, образовању и култури.

У програму су учествовали ученици од првог до четвртог разреда, школски хор,солиста Миона Видић, а програм је водила ученица седмог разреда Александра Арсић.

Да светосавска свечаност буде успешно релизована допринео је тим учитељица и наставника: Тања Целин, Снежана Антонијевић, Вида Поповић, Славица Козаченков, Дорика Журбан,Весна Ђорђевић као аутор, координатор и реализатор, вероучитељ  Алексанадар Миљковић и наставник музичке културе Жанијел Шубља.

                                             

                    

                                               

Признање за најбољу ОШ

Од стране Спортског савеза општине Панчево наша школа проглашена је за

НАЈБОЉУ ОСНОВНУ ШКОЛУ у школској 2021/2022.години.

Признање је уручио наш прослављени одбојкаш Жељко Танасковић, председник савеза за школски спорт Србије.

Честитке ученицима и наставницима за овај огроман успех.

      

Ликовни и литерарни конкурс "Шантићева реч 2023"

Основна школа "Алекса Шантић" у Калуђерици поводом традиционалне манифестације Шантићеви дани расписује МЕЂУНАРОДНИ КЊИЖЕВНИ И ЛИКОВНИ КОНКУРС "Шантићева реч 2023" на тему "Породица је моја сигурна лука" (за ученике основне школе I-VIII разреда и средње школе).           

Услове конкурса можете погледати кликом на линк испод .

Ликовни и литерарни конкурс "Шантићева реч 2023"

Детињци

Детињци, велики празник који се увек слави три недеље пре Божића симболизује јачање породичних веза, мир, међусобно поштовање и помагање. Тог дана,18.децембра2022. велики број ученика који похађају верску наставу заједно са вероучитељем Mиљковић Александром, учествовали су на Светој литургији и причестили су се у храму Светог Пантелејмона у Старчеву.

Својим присуством и љубављу деца су нас подсетила на речи годпода Исуса Христа: ,,Уколико се не обратите и не будете као деца, нећете задобити Царство Небеско'' (Мт 18,3).