All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Шах

Ученици наше школе Душан Савановић 8-3, Митић Михајло 4-3 и Јанковић Стефан 4-3 учествовали су на Општинском такмичењу у шаху 9.03.2024године. у Панчеву. Душан Савановић и Стефан Јанковић освојили су четврто место, свако у својој категорији. Честитке свим учесницима.

Осмомаровски дан

Поводом 8. марта ученици су најтоплијим речима и жељама за празник, најдражим мамама и бакама изразили осећања љубави и пажње.                           

Оно што су ученици научили, а уједно и најважније, да поштују једни друге и да кроз мале знакове пажње вољеним особама могу улепшати дан и дати им до знања колико им значе.

      

Дан енергетске ефикасности

Светски дан енергетске ефикасности обележава се сваке године 5.марта од 1998.године са сећањем на први састанак светских стручњака о енергетској ефикасности. Тим поводом у нашој школи организована је акција прикупљања отпада за рециклажу (стари папир,пластика,стакло) чиме желимо да покажемо да разумемо значај рециклаже за свакодневни живот.

У холу школе ученици 8.разреда  изложили  су паное на ову тему.

                               

Очувајмо традицију

 У част обележавања 8.марта чланице удружења жена из Старчева ,,Неолит'' за ученике нижих разреда наше школе су у својим просторијама припремиле  изложбу својих ручних радова. Ученици су упознати са традицијом нашег краја и наше земље.

На изложби су се нашле разне  рукотворине од плетења, штрикања, хеклања, ткања као и декупаж техника и сликање.

               

         

Читајмо гласно

Поводом Националног дана књиге, 28.фебруара, наша школа је укључена  у акцију ,,Читајмо гласно'', седми пут.

Школска библиотека даје велики допринос образовању и васпитању, подстиче машту, креативност,...

Одељенске заједнице 5-2, 8-3 и ученици библиотечке секције 6-1, првог и другог разреда из продуженог боравка су у сарадњи са библиотекарком школе Данијелом, учитељицом Љиљом и наставницама српског језика Весном и Наташом узели активно учешће у овој акцији.

Ученици су читали гласно познате и непознате текстове  у школској библиотеци, учионицама, боравку. Читање наглас  има изузетну важност у млађем узрасту за подстицање љубави према књизи и развоју вештина читања.

Међу свим медијима који су данас на располагању, књига је и даље најважнија за развијање језичког фонда најмлађих. Треба истаћи важност књига, читања и културе писмености. Књиге треба доживљавати као забавне и инспиративне.