^Врх
  
  
  
Get Adobe Flash player

Претрага

Анкета

Ако је велика казаљка сата (овог испод анкете) дугачка 10цм, колико брзо се њен врх помера?

Pi/6 cm/min - 13.6%
Pi/3 cm/min - 27.3%
10Pi cm/min - 27.3%
20Pi cm/min - 20.5%

Укупно гласова: 44
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno у: септембар 25, 2017

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

Нижи разреди

"Кенгур без граница"

Дана 15.03.2018.одржано је Школско такмичење из математике за ученике првог разреда,,Кенгур без границе''.Учествовало је 30 првака.

Основни циљ такмичења  је популаризација математике. Циљ такмичења је и повећање интересовања за математику и природне науке, као и степена логичког и комбинаторног мишљења, разумевања текстова и примене стеченог математичког знања.

Ученици који су добили ПОХВАЛУ са овог такмичења су Савић  Ана  1/1 и Рамадановић Вељан 1/3.

У посети сеоској библиотеци

           У оквиру сарадње са сеоском библиотеком ученици 3/1 и 3/2 са својим учитељицама Миленом  К. Станојевић,Мирославом Јованов и библиотекарком  Данијелом Пећанин посетили су 5.02.2018. сеоску библиотеку и галерију која је у склопу библиотеке.

           У разговору са библиотекарком Сандром Ковачевић ученици су активно учествовали у разговору износећи да знају правила која треба да поштују у библиотеци и када изнајмљују књиге,  како у школској тако и у сеоској библиотеци.

            Библиотекарка им је причала које се све активности одржавају у галерији и које су до сада биле изложбе.Сваког месеца је нова изложба.

biblio3biblio1

ЧАС ЗА УГЛЕД

Издавачка кућа ,,Едука''из Београда расписала је наградни конкурс ,,Час за углед''који је намењен наставницима за најбоље припреме угледних часова у основној школи. .

     На београдском сајму 26.октобра одржана је промоција Зборника Час за углед 3.

Учитељица Весна Ђорђевић учествовала је на том конкурсу и имала ту част да присуствује промоцији јер је њена припрема час за углед из музичке културе објављена.

    

Амбијетална настава

У среду   17.01.2018. одељење 2/2 реализовало је час Света око нас - Живимо у насељу -   кроз амбијенталну наставу.

Овај час је реализован обиласком непосредног окружења школе.

Активности које су биле спроведене ван учионице су усмерене као истраживање са задацима по групама, укојима је свако имао задатак на инструктивном листићу.

Задатак је да разговарају са запосленима и да од њих што више сазнају. И сам обилазак насеља је својеврсна истраживачка активност.

Том приликом ученици су посетили пошту, сеоску библиотеку, галерију , месару, месну заједницу. У свечаној сали месне заједнице ученици су уз помоћ матичара глумили чин венчања.Стицали су знања о животу и раду људи у насељу .Ученици су демонстрирали правила лепог понашањ априликом обиласка објеката (пошта, банка, ....). Развијали су сарадњу међу ученицима и развијали тимски дух.

Посебно су били одушевљени када су глумили венчање.

Продужени боравак "Звездице"

Као и предходних година тако и ове, наша школа пружа деци могућност продуженог боравка.   Продужени боравак је необавезни облик непосредног васпитно- образованог рада, који се спроводи ван радовне наставе и има своје педагошке, васпитне, здравствене и социјалне вредности.  

Опширније: Продужени боравак "Звездице"

Copyright © 2013. www.osvkaradzic.edu.rs Rights Reserved.