All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Радионице читалачки клуб

       Од кад је оформљен Читалачки клуб наставнице Весна Рајић и Емилија Димитријевић увелико раде радионице са ученицима клуба.Прва радионица је била припремна и подразумевала је упознавање ученика са планом и програмом рада. Највише се говорило о значају неговања читалачких навика.Разговарало се о томе да ли воле да читају,шта воле да читају.Започели су заједничко путовање које ће их одвести у један лепши свет.

Друга радионица обухватила је разумевање прочитаног,да ли они који слушају особу која чита да ли чита са разумевањем,испољава емоције и како то читање делује на слушаоце. Ученици су активно учествовали и коментарисали.Трећа радионица одржана је  у тражењу  решења и осветљавању  проблема кроз ронам.Ученици су истакли значај породице и најближих пријатеља у решавању тешких животних проблема. На овој радионици су дошли до закључка да им је важан осећај сигурности и поверења.

klub 1

,,Сакупи и штеди- вреди''

  Дана 8.02.2018. Рециклажни центар ,,Божић и синови'' донирао је по две кошаркашке лопте за три првопласиране школе 3.циклуса прикупљања рециклабилног амбалажног отпада  међу којима је и наша школа.

sakupi


Међународни дан писмености

08. септембар 2017.

Организација УН за образовање, науку и културу (УНЕСКО) прогласила је 8. септембар за Међународни дан писмености 1967. године, са циљем да се истакне важност читања и писмености у животу сваког појединца и друштва у целини.

Опширније: Међународни дан писмености

Дани матерњег језика

            У Дому културе ,,Жарко Зрењанин'' у Иванову 21.02.2018.једанаести пут за редом обележен је Међународни дан матерњег језика пригодним културно –уметничким програмом уз учешће представника 15 националних заједница.

     Чуле су се песмице и рецитације на различитим језицима који се говоре на територији Панчева.Организатори ове прелепе манифестације су МЗ Иваново,Дом културе и Основна школа у Иванову.И ове године нашу школу представила је ученица кинеске националности  Ју Енхуи ( Лена) ученица 2/1 као и њени  другари из одељења Дуња Славковић и Богдан Матић српске националности који су рецитовали  песмицу на кинеском језику.