All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

,,Сакупи и штеди- вреди''

  Дана 8.02.2018. Рециклажни центар ,,Божић и синови'' донирао је по две кошаркашке лопте за три првопласиране школе 3.циклуса прикупљања рециклабилног амбалажног отпада  међу којима је и наша школа.

sakupi


Дани матерњег језика

            У Дому културе ,,Жарко Зрењанин'' у Иванову 21.02.2018.једанаести пут за редом обележен је Међународни дан матерњег језика пригодним културно –уметничким програмом уз учешће представника 15 националних заједница.

     Чуле су се песмице и рецитације на различитим језицима који се говоре на територији Панчева.Организатори ове прелепе манифестације су МЗ Иваново,Дом културе и Основна школа у Иванову.И ове године нашу школу представила је ученица кинеске националности  Ју Енхуи ( Лена) ученица 2/1 као и њени  другари из одељења Дуња Славковић и Богдан Матић српске националности који су рецитовали  песмицу на кинеском језику.

Посета сајму књига

Ученици виших разреда и наставници у организацији наставнице српског језика Наташе Милићев и библиотекарке Данијеле Пећанин посетили су у суботу 29.10.2016. 61.Међународни сајам књига у Београду,чији је овогодишњи слоган,,Књиге у руке''.

Ученици и наставници  искористили су  јединствену прилику да обиђу штандове наших и страних издавача и да куповином књига по личном избору обогате своју библиотеку,али и упознају савремене књижевнике,како за децу тако и за одрасле.

 Лепо расположење,пуно утисака и понеку књигу ,то је Оно што смо понели са овогодишњег Сајма књига су :лепо расположење,пуно утисака и понека књига.  Аутор текста:Данијела Пећанин

sajam 2Sajam1

Јавни час

 

Поводом 400 година од смрти великог писца  13.12.2016. у холу школе одржан је јавни час–ВИЛИЈЕМ ШЕКСПИР. Час су припремили ученици заједно са наставницом српског језика  Емилијом Димитријевић  и наставницом енглеског језика Данијелом Филиповић.

 

Опширније: Јавни час

ЕВРОПСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Трговина људима из године у годину постаје све озбиљнији друштвени проблем широм света,злочин против човечности и тешка повреда људских права.

      Поводом заштите трговине људима у нашој школи 18.10.2016.одржана је презентација за ученике осмих  разреда. Циљ ове презентације је ширење свести и знања о трговини људима и превентивно деловање,посебно међу младима и другим потенцијалним жртвама.

Опширније: ЕВРОПСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА