^Врх
  
  
  
Get Adobe Flash player

Претрага

Анкета

Ако је велика казаљка сата (овог испод анкете) дугачка 10цм, колико брзо се њен врх помера?

Pi/6 cm/min - 13.6%
Pi/3 cm/min - 27.3%
10Pi cm/min - 27.3%
20Pi cm/min - 20.5%

Укупно гласова: 44
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno у: септембар 25, 2017

Пријава

Ко је на мрежи: 56 гостију и нема пријављених чланова

Основна школа

БОЈЕ РУЈА

   У БОЈАМА  РУЈА  -7.10.- 8.10.2017.

     Планинарско друштво ,,Јеленак'' организовао је еколошко-спортску  манифестацију на Чардаку у оквиру које је одржан Делиблатски маратон –Вид Новаковић у бојама руја.

       Ученици наше школе били су 8.10.2017.учесници ове прелепе манифестације

 шетајући кроз прелепу  борову шуму  упознајући  флору и фауну ,а на крају су уживали у културно-забавном програму.

 

Саобраћај

   САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

  

     Град Панчево је обезбедио саобраћајни полигон за унапређење саобраћајног васпитања и образовања ђака првака на територији града Панчева. . Прваци су уз помоћ инструктора ,наставника и учитеља могли да се упознају са основним правилима безбедног кретања у саобраћају .

Наши ђаци прваци су 19. септембра посетили саобраћајни полигон у ОШ "Стевица Јовановић" и у симулираним условима вежбали и учили о безбедности пешака у саобраћају.

Инструктори су били изненађени заинтересованошћу деце да науче све о саобраћају.

„Основи безбедности деце у  основној школи“

 септембар 2017

Пројекат Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова

од септембра месеца, школске 2017/18.године, почеиње  са  реализацијом  овог пројекта који ће се реализовати у оквиру часова одељенског старешине, једанпута месечно.

           Реализоваће се садржаји који ће ученике оспособљавати да у свакодневном животу примењују знања о спственој и општој безбедности из различитих сфера живота, које чине дечју свакодневицу.

      Теме које ће бити обухваћене  предавањаем су:

   1.Безбедност деце у саобраћају

   2.Шта ради полиција

   3.Заједно против насиља

   4.Заштита деце од злоупотребе алкохола и опојних дрога

   5.Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа

   6.Заштита деце од трговине људима

   7.Заштита од пожара

   8.Заштита од опасних материја и природних непогода

Прво предавање реализовано је у одељењима четвртих и шестих  разреда .Ученици су показали велика знања у примерима доброг и лошег понашања деце у саобраћају.Међутим, било је и оних информација које се тичу њихове безбедности као возачи бицикла, а нису знали је да, до навршене дванаесте године живота, не смеју бити учесници у саобраћају уколико нису у пратњи родитеља. Такође су упознати и са обавезом везивања сигурносног појаса и правилима превоза деце у ауту на предњем или задњем седишту.

Поруку коју су ученици веома добро разумели, јесте, да морају бити одговорни и пажљиви, како би у саобраћају били безбедни!

Дан школе

,,ШТА ЈЕ НАРОД ИЗГУБИ ЛИ ЈЕЗИК? МИ НИСМО ИЗГУБИЛИ ВУКА

Ово је мото под којим је ове године обележен Дан школе.

Удруженим снагама су ,,мали “ и ,,велики “ђаци славили дан када се 1787.године родио ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ реформатор и просветитељ.

Колико познају живот и дело Вука Караџића показали су ученици шестог ,седмог и осмог разреда у квизу који је оргнизовала наставица српског језика Глишић Вукосава.

Библиотекар Јована Димитријевић и ученик шестог разреда Лапић Игор припремили су видео презентацију о животу и делу Вука Караџића.

У препуној сали Дома културе 8.11.2013.године одржана је свечана приредба,ученици који су учествовали у приредби осветлали су лице своје школе на најлепши начин.

Добра увежбаност која већ личи на професионализам,дечија енергија и жеља да се покажу у најлепшем светлу,имали су за резултат изузетну ђачку приредбу.

ЧИСТА ПЕТИЦА!

УЧИТЕЉИЦА

Весна Ђорђевић

 

Јавни час ,,Европски дан језика''

26.09.2017   ,,Европски дан језика''

 Дана 26.септембра сваке године прославља се Европски дан језика.Сваке године одржавају се разне манифестације посвећене богатом језичком наслеђу Европе,са циљем да се промовише језичка равноправност  и да се нагласи значај учења језика у свим узрастима.

 Наставнице :Емилија Димитријевић,Јованка Ристић,Драгана Лунц и Александра Панајотовић  са својим ученицима одржале су јавни час у холу школе  са циљем промовисања језика који се учи у нашој школи(српски,енглески,руски и француски.).

   Било је и ученика који су рецитовали на кинеском и немачком.

   

ОШ "Вук Стефановић Караџић"

ШКОЛА ДАНАС

Школа данас има 606 ученика распоређених у 27 одељења. Школа обавља и делатност предшколског васпитања и образовања. У школској 2011/2012. години за похађање припремног предшколског програма уписанo је 92 полазника распоређених у 4 васпитне групе. Школа располаже са 3 објекта. У једној згради је 16 учионица, библиотека, један информатички кабинет, зборница, фискултурна сала, канцеларије директора, психолога, педагога, секретара, просторије помоћног особља. У посебној згради су 4 учионице које се користе за рад са децом предшколског узраста и једна учионица за рад са децом од 3 године. Школска радионица, други информатички кабинет се налазе у посебној згради. У посебној згради су две учионице које се користе за рад са децом предшколског узраста. У дворишту школе су терени за рукомет, кошарку и одбојку.

Наша школа редовно учествује на такмичењима, а наши ученици из године у годину постижу запажене резултате. Сваке године, ученици нижих разреда су међу првима на Школској олимпијади. Велики број наших ученика показује интересовање за спорт а многи се активно баве фудбалом. Осим интересовања за спорт, наши ученици показују висок квалитет знања у другим областима. Споменућемо да су објављиване збирке песама наших ученика, сваке године наши рецитатори заузимају једно од прва три места на општинским такмичењима а претходних година, захваљујући марљивом раду ученика и наставника, наши ученици су постигли запажене резултате на републичким такмичењима.

На класификационим испитима за упис у средње школе наши ученици постижу добре резултате и уписују жељене школе.

Поносни смо на марљивост и таленте наших ученика, који шаљу позитивну слику о нашој школи и потврђују наша настојања да из године у годину унапређујемо квалитет образовно-васпитног рада.

Циљ нам је да постанемо школа која, кроз савремену наставу која прати научно-технолошка достигнућа 21. века и стручан наставни кадар, пружа ученицима квалитетно образовање, које ће им омогућити даље школовање и припрему за живот и рад у складу са захтевима савременог друштва.

 

Copyright © 2013. www.osvkaradzic.edu.rs Rights Reserved.