All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Интервју са Андреом Пољак

Ученица наше школе, Андреа Пољак, недавно је учествовала на Државном такмичењу у пливању и високо се пласирала. Чланови новинарске секције направили су интервју са њом.

    Mожеш ли да нам се представиш? Моје име је Андреа Пољак, имам тринаест година и у седмом сам разреду.

   Од када тренираш пливање? Како си одабрала тај спорт? Тренирам пливање од седме године, а почела сам из здравствених разлога.

   Колико често тренираш? Тренирам свакога дана сам недеље. Некада тренирам више пута дневно ако се спремам за такмичење.

   Како успеваш да ускладиш тренинге и школске обавезе? Када имам такмичења, често одсуствујем, али ми родитељи и наставници излазе у сусрет па         успем да ускладим. Не питају ме све предмете одједном, већ ми дају времена да се спремим.

   Сећаш ли се свог првог такмичења? Наравно, било је у Крушевцу пре шест година. То такмичење ћу памтити јер ми је било и успешно и неуспешно у   исто време. Била сам пресрећна што сам прва стигла до циља,али и очајна јер сам дисквалификована због неправилности.

   Које је твоје најдраже такмичење? Колико медаља имаш? Најдраже ми је Државно такмичење које је било пре пола године када сам освојила прву   државну медаљу. Имам око шеснаест медаља и свака ме везује за драге успомене.

   Колико дуго си се спремала за Државно такмичење?  За то се спрема целе године,а три месеца пред само такмичење, тренинзи су чешћи и јачи.

   Можеш ли нешто рећи о том такмичењу?  Такмичење се одржало у Новом Саду и трајало је три дана . Пливала сам девет трка . Било је преко двесто учесника у мојој категорији. Конкуренција је била јака, из читаве Србије.

   Имаш ли трему пред такмичење и како је превазилазиш?  Имам увек трему пред такмичење и присутна је до самог краја.

   Шта би поручила својим другарима? Шта могу лепо да науче и доживе тренирајући неки спорт?  Спорт може да донесе само добро- здравље, путовања, дружења, искуства...Такмичарски дух и жеља за победом увек нас покрећу и дају снагу. То је савет за све што раде у животу