All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

,,ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ''

План из српског језика за пети разред предвиђа посету ученика школској библиотеци. Из истог разлога , а у договору са библиотекарком школе , ученици петог разреда су у четвртак 24.03.2022. час српског језика имали у школској библиотеци.

Библиотекарка их је упознала са радом библиотеке, укратко их обавестила о фонду књига и описала им посао библиотекара.

Ђаци су имали могућност да сазнају нешто о раду школске секције и да се и сами укључе у њен рад.

Разговор се водио и око књига које бу и деци биле занимљиве за читање.Са много интересовања прегледана су савремена издања, али им је библиотекарка препоручила и дела која никад не застаревају иако више нису део обавезне лектире.

Те препоруке као и сам избор књига ђаци ће искористити за своју следећу лектиру која ће бити по слободном избору.

Међу изабраним насловима нашли су се деци увек интересантни романи: Пипи Дуга Чарапа, Бели очњак, Мој дека је био трешња, Каљави коњ, Ципела на крају света,...

У жељи да се деци пружи квалитетан избор књига , библиотекарка редовно обогаћује избор књига новим издањима. Из тог разлога ђаци су из библиотеке изашли са одабраном књигом која је у њима пробудила радозналост за читањем.

Ученици ће изабрану књигу представити одељењу на часу слободне лектире,а писану форму тих излагања прикупићемо до 23. априла када ће се обележити Светски дан књиге.