All for Joomla All for Webmasters
office@osvkaradzic.edu.rs
013 631 955

Недеља физике

Десила су се два такмичења из физике, у којима су учествовали ученици ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Старчево.

Школско такмичење из физике за ученике шестог,седмог и осмог разреда одржано је 02.02.2022. године у нашој школи.Такмичари су:

v Ученици 6.разреда:

Михајло Ристић,Лука Терзић,Алекса Јанић, 6-1

Стефан Танев,Тијана Стана, 6-2

Марко Јањић,Вељко Луковић, 6-3.

v Ученици 7. разреда:

Богдан Вукосављевић, Јован Стевановић,Јања Николић, 7-1

Вања Јовановић, Милица Барбара,Алекса Стаменковић,Видојевић Вук,Алекса Терзић, 7-2.

v  Ученици 8. разреда:

Матеја Чанчар, 8-2

Страхиња Танев,Ања Паулић,Страхиња Тодоровић,Мина Стојчев, 8-3

Анђелка Арсић, 8-4.

Најбоље пласирани ученици на школском такмичењу су изборили место да представљају нашу школу на Општинском такмичењу из физике, које се одржало у суботу 05. фебруара 2022. године у ОШ „Гоце Делчев“ Јабука.

Школу „Вук Стефановић Караџић“ на смотри најбољих физичара са територије Панчева, представљали су ученици: Михајло Ристић, Стефан Танев и Марко Јанић (6. разред), Богдан Вукосављевић (7. разред), Анђелка Арсић, Матеја Чанчар, Страхиња Танев и Стархиња Тодоровић (8.разред).Ученица Анђелка Арсић је освојила 3.место, док су ученици Стефан Танев, Марко Јанић, Богдан Вукосављевић и Матеја Чанчар добили похвале.

У зависности од резултата у другим општинама јужнобанатског округа, одредиће се који ученици стичу право да учествују на Окружном такмичењу из физике. У сваком случају, очекујемо да ће и ове године један број ученика наше школе, бити учесник смотре физичара Јужног Баната, која ће се одржати у марту 2022. године у Долову

Честитамо ученицима и наставнику физике Александру Вигу.