All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Инклузивне плесне радионице

У ОШ “Вук Ст. Караџић” се настављају активности на пројекту “Наша школа – школа за све”, који реализујемо у оквиру програма “Оснаживање школа за инклузивно образовање” Министарства просвете и науке и програма Дилс.
Поред до сад реализованих семинара, трибине, пројекције филмова са фестивала “Ухвати са мном овај дан”, на ред су дошле и инклузивне плесне радионице.
Инклузивне плесне радионице организујемо уз подршку Групе “Хајде да…” из Београда и њихових сарадника. Група “Хајде да…” има дугогодишње искуство у креирању инклузивних плесних представа у којима учествују плесачи саврменог плеса и особе са инвалидитетом. Представе настају као финални продукт радионица, у којима присутни уносе своје искуство, уз вођство кореографа Бориса Чакширана и плесача..
Више о досадашњем раду можете видети на хттп://www.хајдеда.орг.рс/оквиртела/.


Опширније: Инклузивне плесне радионице

Другачији?Па шта!

ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАЊЕ,

КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА СВУ ДЕЦУ

Сама реч “инклузија” значи укључивање, а када у образовању говоримо о инклузији, говоримо о укључивању деце са тешкоћама у развоју у редован образовни систем.

За разлику од друге могућности, да деца која имају било какве развојне тешкоће, буду издвојена у мале групе деце са сличним тешкоћама, предност инклузивног образовања је у томе што дете са тешкоћама има прилику да буде у великој групи својих вршњака. Будући да је један од примарних начина учења - учење по моделу, бивање у групи вршањака за децу представља снажни механизам подршке за раст и развој.

О инклузивном образовању се говори и као о квалитетном образовању за сву децу, јер су они учитељи/це и наставници/це који су добри “инклузивни наставници”, уствари они наставници који имају вештине и знање да прилагоде наставу различитим способностима деце и на тај начин помогну свој деци да лакше и боље уче.

Наша школа је отворена и спремна да пружи образовање свој деци, без обзира на различитости коју деца носе.

Опширније: Другачији?Па шта!