All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Наша школа учествовала у снимању часова који су емитовани на РТС-у

Оно чиме можемо да се похвалимо ове године је да су наставници наше школе учествовали у снимању часова који су се емитовали на РТС-у. За снимање часова се пријавило четири наставнице из наше школе: Весна Рајић (наставница српског језика и књижевности), Емилија Димитријевић (наставница српског језика и књижевности), Љиљана Симовић (наставница математике) и Весна Ђорђевић (учитељица). Ово је заиста био један велики посао и потпуна новина за све. Наставнице су часове снимале од куће, испред рачунара и кажу да су им недостајали ученици, атмосфера из учионице, интеракција са децом и знатижељни погледи ученика. Ово је био један од начина да наставнице помогну деци у учењу, а ученицима је било драго да виде своје наставнице на екрану.

Часове можете погледати преко следећих линкова:

  1. Весна Рајић

Марк Твен „Доживљаји Тома Сојера“, обрада, вежбање, утврђивање

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2049678/606/os5-srpski-jezik-i-knjizevnost-114-cas-mark-tven-dozivljaji-toma-sojera-obrada-vezbanje-utvrdjivanje

  1. Емилија Димитријевић

Месне и временске реченице, вежбање

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2052943/612/os7-srpski-jezik-i-knjizevnost-115-cas-mesne-i-vremenske-recenice-vezbanje

  1. Љиљана Симовић

Дељење децималних бројева природним бројем, обрада https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2041805/606/os5-matematika-113-cas-deljenje-decimalnog-prirodnim-brojem-obrada

Дељење децималних бројева природним бројем, обрада

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2046231/606/os5-matematika-114-cas-deljenje-decimalnix-brojeva-obrada

Дељење децималних бројева природним бројем, утврђивање

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2047909/606/os5-matematika-115-cas-deljenje-decimalnix-brojeva-utvrdjivanje

  1. Весна Ђорђевић

Сталност производа, обрада

https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2056745/603/os4-matematika-146-cas-stalnost-proizvoda-obrada

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
  2. подношење приговора на резултате завршног испита
  3. подношење електронске листе жеља
  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.