All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Дан школе

,,ШТА ЈЕ НАРОД ИЗГУБИ ЛИ ЈЕЗИК? МИ НИСМО ИЗГУБИЛИ ВУКА

Ово је мото под којим је ове године обележен Дан школе.

Удруженим снагама су ,,мали “ и ,,велики “ђаци славили дан када се 1787.године родио ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ реформатор и просветитељ.

Колико познају живот и дело Вука Караџића показали су ученици шестог ,седмог и осмог разреда у квизу који је оргнизовала наставица српског језика Глишић Вукосава.

Библиотекар Јована Димитријевић и ученик шестог разреда Лапић Игор припремили су видео презентацију о животу и делу Вука Караџића.

У препуној сали Дома културе 8.11.2013.године одржана је свечана приредба,ученици који су учествовали у приредби осветлали су лице своје школе на најлепши начин.

Добра увежбаност која већ личи на професионализам,дечија енергија и жеља да се покажу у најлепшем светлу,имали су за резултат изузетну ђачку приредбу.

ЧИСТА ПЕТИЦА!

УЧИТЕЉИЦА

Весна Ђорђевић

 

ОШ "Вук Стефановић Караџић"

ШКОЛА ДАНАС

Школа данас има 606 ученика распоређених у 27 одељења. Школа обавља и делатност предшколског васпитања и образовања. У школској 2011/2012. години за похађање припремног предшколског програма уписанo је 92 полазника распоређених у 4 васпитне групе. Школа располаже са 3 објекта. У једној згради је 16 учионица, библиотека, један информатички кабинет, зборница, фискултурна сала, канцеларије директора, психолога, педагога, секретара, просторије помоћног особља. У посебној згради су 4 учионице које се користе за рад са децом предшколског узраста и једна учионица за рад са децом од 3 године. Школска радионица, други информатички кабинет се налазе у посебној згради. У посебној згради су две учионице које се користе за рад са децом предшколског узраста. У дворишту школе су терени за рукомет, кошарку и одбојку.

Наша школа редовно учествује на такмичењима, а наши ученици из године у годину постижу запажене резултате. Сваке године, ученици нижих разреда су међу првима на Школској олимпијади. Велики број наших ученика показује интересовање за спорт а многи се активно баве фудбалом. Осим интересовања за спорт, наши ученици показују висок квалитет знања у другим областима. Споменућемо да су објављиване збирке песама наших ученика, сваке године наши рецитатори заузимају једно од прва три места на општинским такмичењима а претходних година, захваљујући марљивом раду ученика и наставника, наши ученици су постигли запажене резултате на републичким такмичењима.

На класификационим испитима за упис у средње школе наши ученици постижу добре резултате и уписују жељене школе.

Поносни смо на марљивост и таленте наших ученика, који шаљу позитивну слику о нашој школи и потврђују наша настојања да из године у годину унапређујемо квалитет образовно-васпитног рада.

Циљ нам је да постанемо школа која, кроз савремену наставу која прати научно-технолошка достигнућа 21. века и стручан наставни кадар, пружа ученицима квалитетно образовање, које ће им омогућити даље школовање и припрему за живот и рад у складу са захтевима савременог друштва.