All for Joomla All for Webmasters
osvskaradzic@madnet.rs
013 631 955

Угледни и јавни часови

            Циљ часа је унапређивање  наставе кроз коришћење информатичке технологије.Ученицима је приказано  како могу  да унапреде своја знања кроз различите приступе информација.

          Деца су кроз асоцијације показала знање и досетљивост.У току часа је изведена и драмска  игра која је приближила знање,приказан рад у пару  и квиз знања као систематизација.

         Дана 2.03.2018. угледни час одржале су наставнице:Зорка Бјелић,Зорка Миленковић и Драгана Лунц

. Тема часа је упознавање Сједињене Америчке Државе кроз корелацију три предмета :географију,историју и енглески језик.Приказана је презентација коју су припремили ученици 7/4.7/2 и 7/1.

          Циљ часа је да ученици  схвате значај повезивања  градива различитих предмета,стичу нова знања уз примену савремених техничких средстава .

         У нашој школи 8.03.2018. одржан је јавни час поводом Међународног дана жена. Циљ часа је био да се присутни информишу о значају и положају жена у друштву.Приказана је презентација  која говори о настанку 8.марта.То је била борба за економску,политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца..Давне 1911. године први пут је обележен овај дан,а у Србији 1914. године. Након презентације ученици су читали своје радове посвећене овом дану и песме познатих песника .

   Овај час припремиле су наставнице:Емилија Димитријевић-српски језик;Весна Рајић-српски језик и Зорка Миленковић-историја заједно са ученицима од петог до осмог разреда.

Ученици од првог до четвртог разреда овај дан обележили су на свој начин. Направили су својим вољеним мамама и бакама најлепше честитке и поклоне са много љубави,маште,стрпљења и креативности.

UGLEDNI ČASJ.Č. 3 jovankaJ.Č. 3 jovankaUGLEDNI ČAS 2