Школска слава

     У недељу 27.јануара у нашој школи обележена је школска слава Свети Сава, у част првог српског архиепископа,утемељивача образовања и зачетника српске средњовековне књижевности.

Дан је започео одласком ученика са вероучитељицом Николином Новаковић на светосавско богослужење одржано у цркви Пантелејмон у Старчеву. Као и увек на овај празник,храм је био испуњен парохијанима и децом свих узраста.После завршетка Свете Литургије ученици су рецитовали стихове посвећене великану српске историје,Растку Немањићу. Након пригодног рецитала, свештеници Зоран и Недељко су деци даривали пакетиће и переце.У школи је свечаност почела у 12:30.Светосавском химном отворена је свечаност.Након химне директор школе се обратио присутнима ,а затим је отац Зоран  резањем славског колача заједно са ученицима истакао величину снаге и  вере која треба да нас спаја.

Приредба је изведена у духу наше традиције хорским песмама,рецитацијама,драматизацијом текста,фолклорним играма из Баната и Лесковца .

Савиндан су обележила насмејана лица ученика и свих присутних,као и сазнање да праве вредности постоје,да су породица,знање и вера темељ који током школовања и живота дајемо и градимо.Пламен нашег претка обасјава нам лица, јер су његова вера и љубав неизбрисиве у простору и времену.